Fierul este un mineral esential pentru corp deoarece ajuta la producerea de hemoglobina, un tip de proteina ce permite eritrocitelor sa conduca oxigenul catre diferite organe.

Specialistii in sanatate admit ca un barbat are nevoie de 8 mg. de fier pe zi, in timp ce femeile ce se afla in perioada pre-menstruala au nevoie de aprox. 18 mg. de fier pe zi.

Din pacate, multe persoane ar prefera sa isi procure fierul din suplimente decat in urma unor mici schimbari in dieta.

Comparativ cu suplimentele, administrarea fierului din alimente proaspete este mult mai directa, deoarece aceste surse pot contine si alte vitamine si minerale esentiale pentru starea generala de sanatate.

Pentru cei interesati sa obtina cantitatea de fier necesara din surse mai sanatoase, iata 5 alimente pe care ar trebui sa le adauge in dieta lor.

1. Stridiile

Stridia reprezinta una dintre cele mai bune surse de fier . Acest crustaceu, consumat intr-o cantitate aproximativa cu 80 de grame se va transforma in 6.7 miligrame de fier in corp. Pe langa fier, stridiile contin si alte minerale precum zinc si proteine.

Asa ca, data viitoare cand iesiti in oras sau planuiti sa pregatiti o cina la voi acasa, ati face bine sa le includeti si pe ele in plan.

2. Spanacul

O alta sursa de fier recomandata pentru masa de seara este spanacul. Acesta verdeata contine extrem de mult fier. De fapt, 250 de gr. de spanac gatit sunt echivalente cu 6.4 miligrame de fier.

Mai mult, nu va trebui sa va faceti griji in privinta caloriilor deoarece cantitatea mentionata contine numai 40 de calorii.

Va doriti sa fiti la fel de puternici precum Popeye? Atunci, puneti si spanacul pe urmatoarea lista de cumparaturi.

3. Fasolea alba

Acest aliment de provenienta vegetala nu este bogat doar in fier. 100 de grame de fasole alba contin aprox. 3 miligrame de fier, 500 miligrame de potasiu si 6 miligrame de fibre. Nu suna deloc rau pentru o fasole.

Sa nu credeti ca beneficiile pe care aceasta le poate aduce se opresc aici. Fasolea alba contine si calciu, antioxidanti, vitamina B si o gramada de proteine.

4. Semintele de susan

Cautati inca o sursa de proteine? Ce spuneti despre semintele de susan? 50 de grame de astfel de seminte sunt echivalente cu 5.2 miligrame de fier. Sunt destul de versatile deoarece pot fi adaugate mai multor preparate, precum salate si mancaruri Asiatice.

Cu toate acestea, tineti minte ca semintele de susan contin si foarte multe grasimi, adica 50 de grame de astfel de seminte contin 17 grame de grasimi.

5. Ficatul de vita

Daca sunteti in cautarea unei surse sanatoase de fier, atunci ar trebui sa luati in considerare si ficatul de vita. O felie contine echivalentul a 4 miligrame de fier.

Puteti profita si de alte vitamine si minerale esentiale, precum complexul de vitamine B, proteine, vitamina D si vitamina A.

Prin respectarea cantitatii recomandate de fier, sigur veti reusi sa va imbunatatiti starea de sanatate. Prin productia sporita de hemoglobina datorate fierului, organele vor primi mult mai usor oxigenul atat de util pentru a functiona in parametrii optimi.

6 thoughts on “5 alimente bogate in fier

  1. Sunt impresionata de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul din mai multe unghiuri si a oferit argumente solide pentru fiecare punct de vedere expus. Un articol extrem de valoros.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol, mi-a deschis perspectiva asupra subiectului si m-a determinat sa analizez mai atent diverse aspecte legate de el. Recomand cu caldura tuturor cititorilor sa il parcurga cu atentie.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, am aflat multe lucruri noi despre subiectul discutat. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru oricine.

  4. As aprecia daca autorul ar explora mai multe exemple practice sau studii de caz legate de strategiile de promovare online mentionate. Ar fi interesant sa vedem cum aceste tehnici sunt aplicate in practica si care sunt rezultatele obtinute.

  5. Sunt de acord cu autorul articolului in ceea ce priveste importanta continutului de calitate pentru atragerea si fidelizarea clientilor. Este esential sa oferim informatii relevante si utile pentru publicul nostru tinta.

  6. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii utile despre tehnici de promovare online. Este important sa intelegem cum functioneaza aceste strategii pentru a ne putea dezvolta afacerea cu succes.

Comments are closed.